Menu

Nagłe zmiany w menu są wynikiem dostępności świeżych produktów. Porcja: zupa 300 ml, drugie danie 400 g

 

PAŹDZIERNIK 2024 30.09 – 04.10
07.10 – 11.10
PONIEDZIAŁEK  
  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami 103 kcal

Bulion warzywny, kalafior, ziemniaki, masło, koperek, śmietana 18%, przyprawy

  • Penne z pesto z pomidorów, grana padano 530 kcal

Makaron z pszenicy durum, pomidory, pomidory suszone, oliwa, pecorino, bazylia, czosnek, przyprawy

 
  • Minestrone 140 kcal

Bulion warzywny, pomidory, marchewka, seler naciowy, kapusta włoska, cebula, czosnek, fasolka czerwona, oliwa, przyprawy

  • Łazanki z szynką i cheddarem, ogórki małosolne 563 kcal

Makaron z pszenicy durum, szynka gotowana, cebula, olej rzepakowy, cheddar, przyprawy

łazanki z kapustą

  WTOREK
  • Zupa ogórkowa z ryżem 150 kcal
  • Kotlety z piersi kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka marchew jabłko 520 kcal

Pierś kurczaka zagrodowego, jaja chowu wolnego, mąka pszenna typ 500, bułka tarta, olej rzepakowy, przyprawy

Kiełbaski wegetariańskie

  • Zupa ziemniaczono – porowa 120 kcal

Bulion warzywny, ziemniaki, pory, cebula, przyprawy

  • Pierś indyka pieczona, ryż brązowy, surówka z selera i jabłka 460 kcal

Filet z indyka, masło klarowane, czosnek, ryż brązowy, przyprawy

risotto warzywne

ŚRODA
  • Żurek z kiełbasą 218 kcal

Bulion warzywny, zakwas z mąki żytniej, cebula, czosnek, ziemniaki, kiełbasa schabowa, przyprawy

  • Racuchy jabłkowe, jogurt waniliowy 620 kcal

Mąka pszenna typ 450, jaja chowu wolnego, mleko, soda, jabłka, cukier, sól, jogurt naturalny, wanilia Bourbon

  • Krupnik 120 kcal

Bulion warzywny, kasza jęczmienna, marchewka, ziemniaki, prawdziwki suszone, śmietana 18%, przyprawy

  • Pancakes, owoce leśne 550 kcal

Mąka pszenna typ 450, mleko, jaja chowu wolnego, masło, mleko 3,2%, soda, sól, maliny, jeżyny, borówki, cukier

CZWARTEK
  • Krem z dyni z prażonymi pestkami 150 kcal

Bulion warzywny, dynia, ziemniaki, suszone pomidory, pestki dyni, śmietanka 18%, przyprawy

  • Gulasz wołowy, kuskus, sałata pomidorowa 480 kcal

Łopatka wołowa, cebula, czosnek, warzywa julienne, papryka słodka, koncentrat pomidorowy 36%, przyprawy

Burgery warzywne

  • Zupa pieczarkowa z łazankami 159 kcal

Bulion warzywny, pieczarki, cebula, śmietana 18%, makaron z pszenicy durum, przyprawy

  • Bitki wieprzowe, puree, buraczki 430 kcal

Schab, cebula, pory, czosnek, kminek, mąka krupczatka, laur, olej rzepakowy, przyprawy

Cukinia panierowana

PIĄTEK
  • Zupa pomidorowa z makaronem orzo 215 kcal

Bulion warzywny, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy 36%, śmietanka 18%, makaron orzo, przyprawy

  • Sznycle z dorsza, puree, kalafior z bułeczką 460 kcal

Filet z dorsza, dymka, jaja chowu wolnego, mąka pszenna typ 450, panko, olej rzepakowy, przyprawy

  • Zupa szczawiowa z ryżem 130 kcal

Bulion warzywny, szczaw, śmietana 18%, masło, ryż, przyprawy

  • Miruna panierowana, ziemniaki z pieca, fasolka szparagowa 547 kcal

Filet z miruny, mąka pszenna typ 450, jaja chowu wolnego, bułka tarta, natka, olej rzepakowy, przyprawy