|
18.01 – 22.01
|
25.01 – 29.01
|
PONIEDZIAŁEK |
- Krupnik
- Spaghetti pomidorowe, parmezan
|
- Krem warzywny z razowymi grzankami
- Tagliatelle z groszkiem cukrowym i kurczakiem
VEGE: Tagliatelle z groszkiem cukrowym |
WTOREK |
- Zupa jarzynowa
- Sznycle wieprzowe, puree, buraczki
VEGE: Kotleciki z zielonego groszku
|
- Zupa ogórkowa
- Szynka pieczona, kasza gryczana, kukurydza z masłem
VEGE: Cukinia panierowana |
ŚRODA |
- Zupa z zielonej soczewicy
- Kluseczki serowe, marchewka z jabłkiem
|
- Zupa fasolowa
- Racuszki jabłkowe, jogurt waniliowy
|
CZWARTEK |
- Barszcz Ukraiński
- Pieczona pierś indyka, kuskus, sałata pomidorowa
VEGE: Pomidory faszerowane |
- Zupa pomidorowa
- Gulasz wołowy, kasza pęczak, brokuły
VEGE: Gulasz warzywny z ciecierzycą |
PIĄTEK |
- Bulion drobiowy z drobnym makaronem
- Miruna panierowana, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty
|
- Żurek
- Placki ziemniaczane, sos pieczarkowy
|