Menu

STYCZEŃ 2021

18.01 – 22.01
25.01 – 29.01
PONIEDZIAŁEK
  • Krupnik
  • Spaghetti pomidorowe, parmezan
  • Krem warzywny z razowymi grzankami
  • Tagliatelle z groszkiem cukrowym i kurczakiem

VEGE: Tagliatelle z groszkiem cukrowym

  WTOREK
  • Zupa jarzynowa
  • Sznycle wieprzowe, puree, buraczki

     VEGE: Kotleciki z zielonego groszku

  • Zupa ogórkowa
  • Szynka pieczona, kasza gryczana, kukurydza z masłem

VEGE: Cukinia panierowana

ŚRODA
  • Zupa z zielonej soczewicy
  • Kluseczki serowe, marchewka z jabłkiem
  • Zupa fasolowa
  • Racuszki jabłkowe, jogurt waniliowy
CZWARTEK
  • Barszcz Ukraiński
  • Pieczona pierś indyka, kuskus, sałata pomidorowa

VEGE: Pomidory faszerowane

 
  • Zupa pomidorowa
  • Gulasz wołowy, kasza pęczak, brokuły

VEGE: Gulasz warzywny z ciecierzycą

PIĄTEK
  • Bulion drobiowy z drobnym makaronem
  • Miruna panierowana, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty
  • Żurek
  • Placki ziemniaczane, sos pieczarkowy