Menu

Nagłe zmiany w menu są wynikiem dostępności świeżych produktów. Porcja: zupa 300 ml, drugie danie 400 g

 

MARZEC

2025

3.03 – 7.03 10.03 – 14.03
PONIEDZIAŁEK  
  • krupnik
  • makaron z sosem pomidorowym ,parmezan
 
  • zupa ziemniaczana porowa
  • penne z brokułami z kurczakiem i sosem alfredo
  WTOREK
  • zupa pieczarkowa z łazankami
  • schab pieczony, ziemniaki z koperkiem, buraki
  • barszcz biały z ziemniakami
  • sznycle drobiowe, puree, mizeria
ŚRODA
  • żurek
  • naleśniki z serem i jogurtem waniliowym
  • fasolka po bretońsku
  • buchty drożdżowe, mus truskawkowy
CZWARTEK
  • krem brokułowy
  • gulasz wołowy, pęczak, kalafior z brokułą
  • zupa ogórkowa z ryżem
  • frankfurterki grillowane  tabouleh, sałata pomidorowa z fetą
PIĄTEK
  • zupa jarzynowa z brukselką
  • placki ziemniaczane, sos pieczarkowy, fasolka szparagowa
  • kapuśniak
  • miruna z pieca, sos koperkowy ,ryż, groszek z masłem