Menu

LUTY

11.02-15.02 18.02-22.02
PONIEDZIAŁEK – Krem z brokułów

-Kokardki z ricottą i szpinakiem

-Zupa ziemniaczana

-Lasagne bolońskie, brokuły

/Lasagne pomidorowe/

WTOREK -Barszcz ukraiński

-Klops z indyka, sos koperkowy, kasza jaglana, kalafior z bułką

/Placki z kaszy jaglanej z warzywami/

-Krem z białych warzyw

-Nuggetsy  z piersi kurczaka, puree, surówka z selera

/ratatouille/

ŚRODA -Zupa fasolowa po bretońsku

-Ryż jaśminowy na mleku kokosowym, owoce leśne

-Zupa z czerwonej soczewicy

-Racuszki gruszkowe, jogurt waniliowy

CZWARTEK  -Zupa jarzynowa z kalarepą

-Medaliony wieprzowe, kasza gryczana, sur. z czerwonej kapusty

/Seler pieczony/

-Zupa pomidorowa

-Pieczeń rzymska, kuskus, buraczki

/Pieczone warzywa korzenne/

PIĄTEK  -Kapuśniak

-Polędwiczka z dorsza z pieca, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem

-Żurek

-Ryba po grecku, ryż brązowy, sałata z vinaigrette