Menu

PAŹDZIERNIK

16.10-20.10 23.10-27.10
PONIEDZIAŁEK – zupa jarzynowa z kaszą jaglaną

– tagliatelle ze szpinakiem i ricottą, parmezan

 – krupnik

-łazanki z szynką i cheddarem, ogórki małosolne

/wegetariańskie: omlet z warzywami i cheddarem/

WTOREK -zupa ogórkowa z kluseczkami grysikowymi

-pieczeń z szynki wieprzowej, kasza perłowa, kapusta czerwona

/wegetariańskie: papryka faszerowana/

 – krem z zielonego groszku

– klops z sosem koperkowym, kasza gryczana, marchewka glazurowana

/wegetariańskie: placuszki z kaszy jaglanej/

ŚRODA – zupa z soczewicy z razowymi grzankami

-racuszki z bananami

– żurek

-placki z cukinii, tzatziki

CZWARTEK – zupa pieczarkowa

– paprykarz z udek indyczych, polenta, kalafior z bułeczką

/wegetariańskie: polenta zapiekana z bryndzą/

-kapuśniak

-rolada z piersi indyka, puree, surówka selerowa

/wegetariańskie: risotto z warzywami/

PIĄTEK – zupa ziemniaczana

-ryba zapiekana z warzywami, sałata z vinaigrette

 -bulion drobiowy z drobnym makaronem

-ryba po grecku, ryż dziki, fasolka szparagowa