Menu

GRUDZIEŃ

04.12-08.12 – menu przygotowane przez klasę 5c
11.12-15.12 – menu przygotowane przez klasę 4b
PONIEDZIAŁEK – kapuśniak

– łazanki z szynką, brokuły

 – kapuśniak

-spaghetti pomidorowe, sałata z fetą i ogórkiem

/wegetariańskie: /

WTOREK – pomidorowa z makaronem

– kotlet schabowy, puree, marchewka z jabłkiem

 – barszcz czerwony z jajkiem

– nugetsy z kurczaka, puree, surówka marchew jabłko

ŚRODA – ogórkowa

-kluseczki razowe z musem jabłkowym

-zupa grochowa

-pancakes z jogurtem waniliowym i musem z jabłek

CZWARTEK – bulion drobiowy

– lasagne bolognese, fasolka szparagowa

-zupa pieczarkowa z łazankami

-franfurterki, pieczone marchewki, brokuły z bułeczką

PIĄTEK – zupa ziemniaczana

-miruna gotowana na parze, frytki warzywne, sałatka z vinaigrette

 -krupnik

-łosoś z pieca, ryż, mizeria