Menu

placki z kaszy gryczanej, sos pieczarkowy

KWIECIEŃ

08.04-12.04 15.04-17.04
PONIEDZIAŁEK – Zupa ziemniaczana

-Kokardki z twarogiem i waniliowym jogurtem

-Zupa pomidorowa

-Tagliatelle, sos warzywny z udkami indyczymi, fasolka szparagowa

/Sos warzywny/

WTOREK -Zupa ogórkowa z kluseczkami grysikowymi

-Pieczona pierś indyka, puree, kapusta czerwona

/Seler pieczony/

-Krupnik

-Pancakes z gruszkami

ŚRODA -Zupa grochowa

-Placuszki z cukinią, tzacyki

 

Żurek

-Szynka pieczona, puree, żurawina

/Kotlety ziemniaczane, sos pomidorowy/

CZWARTEK  -Zupa kalafiorowa

-Medaliony wieprzowe,kasza jęczmienna, surówka marchew jabłko

/Tofu/

 
PIĄTEK  -Krem z białych warzyw z razowymi grzankami

-Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty